Activiteiten / In de media

LEGOfreaks Leerdam

Op zaterdag 18 maart werd een workshop gehouden met 40 junior legobouwers in Beesd bij 1001FarmToys. Gewoon lekker creatief bouwen met elkaar en je fantasie de vrije loop laten. De jury, de heer van de Perk, heeft vijf kinderen blij gemaakt met een leuke legoprijs.

Maar uiteindelijk gaat het niet om de winnaars; we doen het voor de fun en het leukste vonden wij als legofreaks, dat jullie elkaar hebben geholpen met het zoeken naar het juiste steentje. Tof om te zien. Dit is voor herhaling vatbaar. We zien jullie dan vast weer. Onderstaand de vijf, door de heer van de Perk, gelukkige prijswinnaars.

Klik op een foto voor een vergroting

Workshops "volkswagenbusje" en "bomen bouwen"


Op 21 januari hebben we in Beesd, bij 1001FarmToys, workshops gegeven hoe je een volkswagen legobusje kan maken of een coole boom voor je in legostad maakt.

Vanaf 10.00 uur tot en met 15.00 uur hadden we ruim 40 enthousiaste kinderen met vaders, moeders, opa's en oma's in de uitverkochte workshops. Na een interactieve workshop keerden ze voldaan naar huis gezien de leuke reacties die we mochten ontvangen. Omdat het een interactieve workshop is, konden we helaas niet meer kinderen een plekje geven maar in de toekomst gaan we meer workshops organiseren.

Lego bouwfestijn 4-3-2015


Op 4 maart organiseerden de legofreaksleerdam in samenwerking met de Intertoys Leerdam, Leerdamse Ondernemingsvereniging en 2T-Toys uit den Bosch een legobouwfestijn voor kinderen tot 12 jaar. De 100 beschikbare kaarten voor de locatie in de Kerkstraat te Leerdam, die ons gratis ter beschikking werd gesteld, waren snel uitverkocht.

Ons doel was om laagdrempelig iedereen een kans te geven om samen met ons lego te bouwen. Door vele sponsoren was deelname zo goed als gratis en konden we alle kinderen een goed gevulde goodie (Lego)bag meegeven.

Een video impressie zie je in de video.


Locale krant "Extra nieuws" besteedt aandacht aan het bouwfestijn in Leerdam op 28-03-2015

Opbouw diorama 24-12-2016 bij  1001FarmToys.


Op 24 december hebben we ons eerste diorama geplaatst in Beesd, bij 1001FarmToys, Parkweg 95, 4153XL. Het Franse Kasteel van ruim 32.000 legosteentjes vormt de basis voor dit geheel wat omlijst wordt met organische elementen die in een strakke lijn worden geplaatst. Zeg nou zelf: bloemen horen bij zo'n mooi kasteel.

Uiteraard mag het bruidje met paardenkoets voorzien van de bruidsschat niet ontbreken. Om het geheel compleet te maken zie je de nodige "actie" in de geplaatste legopoppetjes en ook de "Leerdammer melkwagen" ontbreekt natuurlijk niet.


Workshops @2T-Toys 19-9-2015


In samenwerking met 2T-Toys verzorgden we een aantal workshops met kinderen in de winkel van Simone van Nuland in Den Bosch. Het was een gezellige, drukke maar ontzettend leuke dag. Bouwen met ons zelf ontworpen VW Busje, maar de technic lego en Friends workshop waren allen goed bezet. Vele kinderen lieten zicht van hun beste kant zien hoe goed ze zijn in lego bouwen.

Dit gaat absoluut een vervolg krijgen als het aan de kinderen en ons ligt :-).

Workshops @Speelgoednl 28-03-2015

Locatie Heutink, Ede


Ede was het decor voor onze workshop Lego volkswagen busjes bouwen. Daarnaast was het ook mogelijk om aan te schuiven en je favoriete, net gekochte, legodoos, samen met ons Legofreaksleerdam op te bouwen. Het was een leuke happening op een mooie locatie. Ruim 800 bezoekers mochten we verwelkomen en vooraf hadden we een deel van ons project 2015 opgebouwd. Nou, dat hebben we geweten! Wat een overweldigende reacties ontvingen we. Oordeel zelf nog even op basis van de foto's en video.