Video en foto's project 2014

LEGOfreaks Leerdam

Project 2014

Bedrijvig en ondernemend lego in Nederland (28 februari en 1 maart 2014)

Bedrijvig en ondernemend Nederland is de titel van ons tweede gezamenlijke project geworden. 9 Maanden bouwtijd gingen vooraf aan het uiteindelijke resultaat met als ultieme uitdaging om alle benodigde legosteentjes hiervoor te bemachtigen. Van over de hele wereld zijn de stenen besteld; van Nederland tot zelfs Taiwan!

Alvorens te gaan bouwen is allereerst getracht het geheel (zo'n 19m2) zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Dit kreeg gestalte door het maken van overzichtstekeningen en detailtekeningen  van met name het agrarisch gebied en het industriegebied; de twee eyecatchers in het grote geheel. Dit completerend met diverse modulaire gebouwen, zoals een Ikea, Appstore, het nieuwe Parisian Restaurant waarvan we er 2 hebben gebouwd waarvan 1 in spiegelbeeld, een compleet betegelde start- en landingsbaan (ruim 9500 steentjes) inclusief verlichting, een vertrekhal; eigenlijk te veel om op te noemen. Uiteraard ontbreken ook onze bekende natuurelementen niet in dit project. Alles in het project is van lego, dus ook de grondplaten en aankleding van genoemde grondplaten.

Ook het technisch lego kreeg steeds meer body. Naast de reguliere dozen technisch lego, werd voor het eerst een eigen creatie getoond. De bezoekers waren zeer verrast en keken hun ogen uit.

Video van het project:

Detailfoto's van het project - (klik op foto voor een vergroting)

Detailfoto's van onze technic lego collection - (klik op foto voor een vergroting)

Technisch lego collectie: